İçeriğe geç

Çiselemek Türkçe Mi

Çiselemek kökü nedir?

acı çekmek; Çiselemek, serpinti anlamına gelir. Türkçe çi “ıslaklık, rutubet” kökünden türemiştir.

Ciselemek mi çiselemek mi?

Bu kelime sıklıkla ciseleme olarak yanlış yazılır. Doğru kullanıldığında çiseleme üretmelidir.

Yağmur çiselemek ne demek?

Çiseleme veya çiseleme, çok küçük su damlacıkları biçimindeki bir yağış türüdür. Genellikle 0,2–0,5 mm çapında olan damlacıklar, bazen hava akımları nedeniyle uçuyormuş gibi görünür. Daha büyük damlalar yağmur damlaları iken, daha küçük olanlar genellikle bulut veya sis damlacıklarıdır.

Kelimenin kökü ne demek?

Dildeki varlıkların karşılığı olan kelimelerdir. Tek başlarına kullanılabilirler: ​​house, stone, hand, water, vb. Örnek: paint < paint kelimesine "-mak" ekini ekleyebiliriz. (Paint) Bu durumda isim kökü değildir.

Çilemek ne demek TDK?

Türkçe. ve topluluk önünde konuşma. (Yağmur) Serpiştirmek, çiselemek. geçişsiz f. (“dert”ten [?]) (Bülbül için) Şarkı söyle, söyle: Acımı, bülbülümü, acımı / Acımı, bülbülümü (şarkı).

Hafif çiseleme ne demek?

Çiseleme, birbirine çok yakın olan ve yüzüyormuş gibi görünen ancak yere düşen ince damlalar olarak tanımlanır. yağmurdan daha küçük sıvı su damlacıklarından oluşan hafif bir sıvı yağıştır.21 Mart 2016 Çiseleme, birbirine çok yakın olan ve yüzüyormuş gibi görünen ancak yere düşen ince damlalar olarak tanımlanır. yağmurdan daha küçük sıvı su damlacıklarından oluşan hafif bir sıvı yağıştır.

Çiseleyen yağmura ne denir?

R. İzbırak bu sınıflandırmayı Türk isimlendirmesiyle karşılaştırmıştır: “Yağmurun birçok farklı yağış şekli vardır: Bazı yerlerde çiseleme şeklinde yağar. Bunlara çiseleme denir.

Ciseleyen yağmur ne demek?

Çiseleme, yağmurdan daha küçük ve genellikle çapı 0,5 mm’den (0,02 inç) daha küçük olan sıvı su damlacıklarından oluşan hafif yağıştır. Çiseleme, genellikle alçak bulutlar ve stratokümülüs bulutları tarafından üretilir. Çiselemeden kaynaklanan yağış miktarı, yerde günde bir milimetre (0,04 inç) veya daha azdır. Çiseleme, yağmurdan daha küçük ve genellikle çapı 0,5 mm’den (0,02 inç) daha küçük olan sıvı su damlacıklarından oluşan hafif yağıştır. Çiseleme, genellikle alçak bulutlar ve stratokümülüs bulutları tarafından üretilir. Çiselemeden kaynaklanan yağış miktarı, yerde günde bir milimetre (0,04 inç) veya daha azdır.

Evlilik kökü nedir?

marry- – Nişanyan Sözlük. Eski Türkçe evlēn – “bir ev edinmek” fiilinden türemiştir. Bu fiil Eski Türkçe evlē – “bir yuva sunmak” fiilinden türemiştir.

Sözcük Türkçe mi?

Söz kelimesi Türkçedeki kelimelere Yeni Türkçe + çUk eklenerek oluşturulmuştur. Kelimenin tespit edildiği ilk kaynak 1680 tarihli Meninski’s Thesaurus’tur; burada Wort kelimesinin karşılığı kelime anlamına gelen “vocula, verbulum” olarak verilmiştir.

Türkçede kaç ek var?

Türkçe sonek dildir ve iki ana ek türü vardır. Kelime türevi ekler kelime köklerine ve gövdelerine, fiil veya isim köklerine yeni anlamlar kazandırır.

Çiriş kökü nedir?

Asphodel, Asphodelaceae familyasından 18 türü ve beyaz veya sarı çiçeklerden oluşan sivri bir sapı olan çok yıllık otsu bir bitkidir. Dağ pırasası, Kirkiş otu veya Gulik otu olarak da bilinen Asphodel, egzama gibi cilt problemlerini tedavi etmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için iyi olan bir bitki türüdür.

Centiyane kökü nedir?

Gentianaceae familyasından çok yıllık otsu bir tür olan sarı aft bitkisinin (Gentiana lutea L.) köküdür. Yüksek rakımlarda (1000–2500 m) yetişen sarı aft bitkisi 1–2 metre yüksekliğe ulaşabilir ve çiçekleri sarıdır.

Çırak kökü nedir?

Çırak kelimesinin kökü “çıra”dır.

Çoşkuyla kökü nedir?

Coşku – Nişanyan Sözlük. Türkçe-Türkçe coş- fiilinden Yeni Türkçe +gU ekiyle türemiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Liseli Escort