İçeriğe geç

Burs Parası Kimlere Verilir

Kimler burs alabilir?

Bakanlığımızca, ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ikinci oturumu olan AYT (Alan Yeterlilik Sınavı)’de ham sayısal, sözel, eşit ağırlıklı ve dil puanlarına göre ilk yüze giren ÖSYM tarafından doğrulanan yükseköğretim öğrencilerine burs verilmektedir.

KYK bursu şartları nelerdir?

KYK bursu veya KYK kredisi için genel başvuru şartı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Yüksek öğrenim kurumuna (Önlisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) kayıtlı olmak gerekir. Öğrenci açık eğitim kurumunda öğrenciyse, annesi veya babası ölmüşse uygun olabilir.

KYK bursu herkese çıkar mı?

KYK bursu yalnızca belirli sayıda öğrenciye verilir. KYK eğitim kredisi, başvuru koşullarını karşılayan tüm öğrencilere verilir.

Öğrenim bursu ne kadar 2024?

2023-2024 yılında ön lisans ve lisans öğrencileri için KYK burs ücreti aylık 2.000 TL olarak belirlendi. Yüksek lisans için 4.000 TL, doktora için ise 6.000 TL ödendi. 2025 yılı KYK burs ve öğrenim kredisi ücretleri henüz açıklanmadı.

Burs almanın şartları nelerdir?

Üniversiteyi iyi bir notla geçtiyseniz ve tam zamanlı üniversiteye kabul edildiyseniz, 1, 2, 3 veya 4. … 4 üzerinden en az 3.00 not ortalaması; 100 üzerinden 90 puan. Akademik yıl için disiplin cezası yok. Kazançlı bir işe gerek yok.

Bir öğrenci nasıl burs alabilir?

Bir üniversite öğrencisi devlet bursuna başvurmak isterse iki farklı şekilde başvuruda bulunabilir. Birincisi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Burs/Eğitim Kredisi Başvuru Daire Başkanlığı’na e-devlet üzerinden başvuruda bulunabilir. İkinci başvuru yöntemi ise KYK’nın resmi internet sitesinden başvuruda bulunmaktır.

Karşılıksız devlet bursu kimlere verilir?

KYK bursu kimlerden alınır? Bu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve üniversitede eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz olarak sağlanan paradır. NOT: Eğitim kredisi alan öğrencilere burs verilmez ve burs alan öğrencilere eğitim kredisi verilmez.

KYK bursu kaç TL?

Ödemeler 2023 yılı burs/kredi tutarları üzerinden yapıldığından lisans öğrencileri için 1.250 TL, yüksek lisans öğrencileri için 2.500 TL, doktora öğrencileri için ise 3 TL’dir.

KYK bursuna herkes başvurabilir mi?

Hayır, burs başvurularımız belirtilen lisans bölümlerinde 2. sınıf ve üzeri öğrencilere açıktır.

KYK bursu hangi durumlarda çıkmaz?

Öğrencinin öğrenim kurumuna bildirimde bulunmaması, öğrenim kurumunun kapatılması, kurum yurtlarından sürekli çıkarılması veya kesin hüküm giymesi halinde bursu sona erer.

Kimler KYK kredisi alamaz?

Öğrenim kredisi alamayan kişiler şunlardır: Aylık maaşı asgari ücrete eşit veya daha yüksek olan öğrenciler Maaşı asgari ücretten yüksek olan öğrenciler Yüksek lisans derecesi dışındaki diğer eğitim kurumları Daha fazla makale… •22 Nisan 2023

Üniversite devlet bursu başvurusu ne zaman 2024?

KYK bursu/eğitim kredisi 2023-2024 başvuruları başlamıştır. Başvurular 19 Ekim 2023 Perşembe günü saat 23:59’da başlayacak olup başvurular e-devlet üzerinden yapılacaktır.

KYK bursu geri ödemeli mi?

25 Kasım 2010 tarihinde kabul edilen ve 10 Aralık 2010 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6082 sayılı Kanunla, yurt dışında öğrenim gören öğrencilere sağlanan burs (geri ödemesiz) ve öğrenim kredisi (geri ödemeli) hizmetlerinden T.C. vatandaşı öğrenciler de yararlanabilmektedir…

KYK başvurusu ne zaman 2024?

KYK 2024-2025 burs ve kredi başvuruları başlamıştır. Burs/kredi başvuruları 13 Ekim Pazar günü saat 23:59’da sona erecek ve e-devlet üzerinden kabul edilecektir. Başvuru bilgilerini değiştirmek isteyen öğrenciler bu tarihe kadar e-devlet üzerinden bilgilerini güncelleyebilirler.

Öğrenim kredisi geri ödemesi ne kadar?

KYK öğrenim kredisi borcunun tamamının normal öğrenim süresinin bitiş tarihinden itibaren 1. yılda ödenmesi halinde enflasyon farkının sadece %30’u, 2. yılda ödenmesi halinde enflasyon farkının sadece %20’si uygulanacaktır. Herhangi bir indirim yapılmayacaktır.

Üniversitede karşılıksız burs nasıl alınır?

ÖSYM Bakanlığı tarafından onaylanan ve üniversite sınavında ilk 100’e giren öğrencilere öncelikli olarak geri ödenmeyen burs hakkı tanınır. Şehit veya gazi çocukları da öncelikli burs grupları arasındadır. Şehit bekar ise kardeşi bu ayrıcalıktan yararlanabilir.

Ortalama 2’nin altına düşerse burs ne zaman kesilir?

(7) Üniversitenin not sistemine göre, öğrencilerin ağırlıklı genel not ortalamasının yıllık 2,50/4 veya 65/100’ün altında olması ve birinci sınıfın sonunda zorunlu hazırlık sınıfında başarısız olunması durumunda burs ödemeleri durdurulur.

KYK bursu kaç TL?

Ödemeler 2023 yılı burs/kredi tutarları üzerinden yapıldığından lisans öğrencileri için 1.250 TL, yüksek lisans öğrencileri için 2.500 TL, doktora öğrencileri için ise 3 TL’dir.

Herkes burs verebilir mi?

Burs imkânlarından yararlanabilmek için herhangi bir kamu veya özel kurumdan burs veya kredi almıyor olmanız gerekmektedir. Başka bir kurumdan burs aldığı tespit edilen öğrencinin eğitim bursu iptal edilecektir. Tıp, hukuk ve mühendislik fakültelerinden kardeşi olan öğrencilere öncelik verilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Liseli Escort