İçeriğe geç

Apartmanda Yaşama Kuralları Nelerdir

Apartmanda uyulması gereken kurallar nelerdir?

Apartman kuralları nelerdir? Apartman sakinlerinin ay başında pencereden gürültü yapmaları yasaktır. Apartman kapısının önüne ayakkabı bırakmak yasaktır.

Apartman kurallarına uymayan kişiler hakkında ne yapılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu, İdari Suçlar Kanunu, Çevre Kanunu ve Konut Yönetmeliği gibi yasalarla korunmaktadır. Bizi rahatsız eden veya şikayet etmek istediğimiz konutlar hakkında üç yere şikayette bulunabiliriz. Bu yerler; Sulh Ceza Mahkemesi, Belediye ve Kolluk Kuvvetleridir.

Apartmanda saat kaça kadar temizlik yapılabilir?

Dairede yapılması gereken tadilat vb. işler. Çalışmaların belirlenen saatler içerisinde tamamlanması gerekmektedir. Hafta içi 08:30-17:30 arası, hafta sonu 11:00-17:00 arası.

Apartman düzenini bozan kişi hakkinda ne yapılmalı?

Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre kötü komşulara karşı yasal yollar bulunmaktadır. Komşunuz gürültü yapıyorsa, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Alo 181 Gürültü Şikayet Birimi’ne istediğiniz zaman başvurabilirsiniz. Alo 181 Gürültü Şikayet Birimi 7/24 esasına göre çalışmaktadır.

Apartmanda hangi saatlerde gürültü yapılmaz?

Daire sakinleri her türlü gürültüden kaçınmalıdır. Hafta içi 13:00-15:00 saatleri arasında ve gece 19:00-07:00 saatleri arasında yüksek sesle gürültü yapmak yasaktır. Yüksek sesle müzik dinlemek, elektrik süpürgesi çalıştırmak, matkap kullanmak vb. buna örnektir.

Apartmanda saat kaçta süpürge açılır?

Apartman kuralları, elektrik süpürgesi gibi gürültülü cihazların sabah 08:00 ile akşam 20:00 saatleri arasında kullanılmasını öneriyor.

Komşu rahatsız ediyorsa ne yapmalı?

1- Gürültü şikayetleriniz için Hello 155 Polis Karakolu Bu nedenle, gürültü şikayetine maruz kalan kişilerin doğrudan polis karakolunu arayıp şikayetlerini bildirmeleri mümkündür. Bölgenizde gürültü varsa veya mekanlardan aşırı gürültü geliyorsa, polisi aramalısınız.

İstenmeyen komşu nasıl çıkarılır?

Komşularını rahatsız eden bir kiracı tahliye edilebilir. Kiracı komşularını rahatsız ediyorsa, ev sahibi kiracıya bir bildirim göndermeli ve en az 30 günlük bir süre içinde rahatsızlığı gidermesini talep etmelidir. Kiracı verilen süre içinde durumu düzeltmezse, tahliye davası açılabilir.

Komşuları rahatsız etmemek hakkı nedir?

Komşu olma hakkı Medeni Kanun’un 737. maddesinde tanımlanmıştır. “Herkes, mülkiyetinden kaynaklanan yetkilerini kullanırken ve özellikle ticari faaliyetlerini yürütürken, komşularını olumsuz etkileyen rahatsızlıklardan kaçınmakla yükümlüdür.”

Saat kaçtan sonra komşu rahatsız edilmez?

Gereksiz gürültüden kaçınılmalıdır. İş günlerinde 13:00-15:00 arası ve akşam 19:00-19:00 arası gürültü yasaktır. Apartman ve binalardaki en büyük sorunlardan biri uyumsuz ve sorunlu insanlarla aynı çatı altında yaşamaktır.

Gürültü yasağı saat kaçta başlar 2024?

-Elektronik cihazlar ve müzik aletleri, yalnızca kullanıldığı odada duyulabilecek düzeyde çalıştırılmalıdır. -Pazar günleri ve resmi tatillerde evde gereksiz gürültü yapılmamalıdır. -Saat 19.00 ile 07.00 arasında yüksek ses yapılmamalıdır. “Yüksek ses” ölçütü, kişinin zevkine ve niyetine göre algılanmalıdır.

Gürültünün cezası nedir?

Gürültü yapmayan veya normlara aykırı gürültü ve titreşime neden olanlara; konutlarda 400 Türk Lirası, nakil araçlarında 1.200 Türk Lirası, iş yeri ve atölyelerde 4.000 Türk Lirası, fabrika, şantiye ve eğlence yerlerinde gürültü yapanlara 12 Türk Lirası para cezası verilecek.

Apartmanda yaşanan sorunlar nereye şikayet edilir?

Şikâyetler, kat malikleri kuruluna, denetim kuruluna veya yargı mercilerine yapılabilir.

Apartmanda kimse yönetici olmak istemezse ne olur?

Apartman yöneticisi olmak isteyen kimse yoksa, o yöneticinin birinci kat maliklerinden biri olması istenecektir. Ancak, yönetici olmak isteyen kimse yoksa, dışarıdan bir yönetici atanacaktır. Sulh Ceza Hakimliği tarafından binaya atanan yönetici, o atamadan itibaren altı ay geçmediği sürece kat mülkiyeti birliği tarafından değiştirilemez.

Apartman temizliği nereye şikayet edilir?

Vatandaşlar, çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atıklarla ilgili şikayet ve bildirimlerini Alo 181’e iletebiliyor.

Apartman önünü kapatmak suç mu?

Bu nedenle, mağaza önünün kapatılması Türk Ceza Kanunu’na göre doğrudan bir suç olmasa da İdari Suçlar Kanunu’na göre cezai yaptırıma yol açabilmektedir.

Apartman yönetmeliğinde neler var?

Ev kuralları yöneticisinin görevleri ve hakları Ayrıca binadaki bakım ve onarım işleriyle ilgilenmeli ve bu işleri takip etmelidir. Binadaki sigorta, temizlik, asansör, elektrik tesisatı, bakım, onarım ve doğalgaz tesisatı gibi işlerde tam olarak yer almalıdır.

Apartmanda ortak alan işgalinde ne yapılmalı?

Ortak alanın işgali durumunda ne yapılmalıdır? Apartman maliklerinden biri veya ana gayrimenkul sakinlerinden biri apartmanın ortak alanını işgal ediyorsa bu kişilere karşı dava açılabilir. Ortak alana tecavüzün önlenmesi talebiyle, hukuk mahkemesinden apartman sahibine karşı işlem yapılması istenebilir.

Ortak yaşam kuralları nelerdir?

Bunlar; “dini kurallar”, “ahlak kuralları”, “görgü kuralları” ve “hukuk kuralları”dır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Liseli Escort