İçeriğe geç

Amil Ne Demek Cümle Içinde Kullanımı

Amil eylemek ne demek?

Peygamber tarafından merkeze bağlı yönetimi yürütmek üzere gönderilen valilere vekil denir. Âmil adı verilen görevliler eğitim, tebliğ ve adalet gibi birçok görevi yerine getirirlerdi ancak asıl görevleri valilik veya vergi memurluğu idi.

Dinde amil ne demek?

İslam tarihinde genel olarak memurlar ve özellikle vergi memurları için kullanılan bir terim. İslam’ın beş şartından biri. Uşur vergisini toplayan memur.

Amil ne kelime olur?

Ajan – Nişanyan Sözlük. Arapça ˁml kökünden gelen ˁāmil عامل “1. “İşçi, zanaatkar, 2. Etken, etken” kelimesinden alıntıdır. Bu kelime, Arapça ˁamala عمل “hareket etti, hareket etti” fiilinin fiil kipindeki aktif fiil sıfatıdır.

Amil oldu ne demek?

Çalışıp, emek veren, uygulayan: “Bilgiyle amel et.” Hiçbir dinin emrini izlemeden, hiçbir sağlık kuralını bilmeden…

Eski Türklerde amil ne demek?

Amil, Türk-İslam tarihinde memurlar ve mali görevliler için kullanılan bir terimdir. Sözlükte “bir işi yapan kişi, işçi ve zanaatkar” anlamına gelir. Türk-İslam devletlerinde, seçme özgürlüğü Peygamber zamanından itibaren başlamıştır.

Arapça amil nedir?

“Âmil, dilbilimsel yorumlamanın sonucu olarak ortaya çıkan bir olgudur.” Arap gramerinde âmilin anlaşılması sonucunda hazif, takdîr, ziyâde, takdîm te’hîr, aktarma, tahrif, istitâr, idmâr, fasl, itiraz, ta’lik, nesh, galebetu’l-furu’ ale’l-asl gibi konular gündeme gelmiştir. , reddu’l-furu’ ale’l-asl gibi konular gündeme gelmiştir.

Amiller kaç tanedir?

Dokuz izafi fail vardır: Mutlak fiil, fail-isim, mefûl-isim, sıfat-i müşebbehe, özel isim, mastar, izafi isim, belirsiz geçmiş isim ve anlamlı fiil.

Amil ne ismi?

Hadislerde kelime genellikle “yönetici ve özellikle vergi tahsildarı” anlamına gelip, arîf, âşir, câbî, emin, hâzin, sâî ve musaddık kelimeleriyle “neredeyse eşanlamlı” olarak kullanılmış; mudarabe şirketinde çalışan kişiye mudarib ve âmil adı verilmiştir. Hadislerde kelime genellikle “yönetici ve özellikle vergi tahsildarı” anlamına gelip, arîf, âşir, câbî, emin, hâzin, sâî ve musaddık kelimeleriyle “neredeyse eşanlamlı” olarak kullanılmıştır; mudarabe şirketinde çalışan kişiye mudarib ve âmil adı verilmiştir.

Amil ne demek kimya?

Amil alkol, genel formülü C5H11OH ve sekiz bilinen izomeri olan organik bir bileşiktir. Bilinen sekiz izomer arasında izoamil alkol (K.N. 131 °C) en önemlisidir. Genellikle patates ve tahılların fermentasyonuyla elde edilirler.

Amil ne demek KPSS?

Amil: Şehir ve kasabaların mali yönetiminden sorumlu. Muhtesip: Belediye işlerinden sorumlu. Ayrıca çarşı ve pazarları denetlerdi. Ulag: Posta teşkilatında çalışanların adıdır.

Hükmü amil ne demek?

Arapça kökenli bir kelime olan Amil kelimesi “deed” kelimesinden türemiştir. Deed, yapılan iş, davranış ve meydana gelen olay anlamına gelir. “Amil” kelimesinin sözlük anlamı bir şeyi yapan ve uygulayan kişidir. Osmanlı döneminde vergi toplamakla görevli yüksek rütbeli memurlara Amil unvanı verilirdi.

Malik oldu ne demek?

Malik; Arapça kökenli bir kelime olup, mülk kökünden gelir. Bir şeye malik olma hakkına sahip olan veya bir malı elinde bulunduran kişiye malik denir.

Hamilin anlamı nedir?

Hamil, kıymetli evrakı (çek, poliçe, konşimento, varant, makbuz, pay senedi, tahvil vb.) kanuna uygun olarak elinde bulunduran ve taşıyan gerçek veya tüzel kişidir.

Amil ne demek Selçuklu?

Kelimenin anlamı “bir şey yapan, bir şeyin gerçekleşmesinde veya gerçekleşmesine neden olmada aktif rol alan kişi”dir. Ajan kelimesinin çağrışımı ise “hiçlikten bir şey üreten ve var eden kişi”dir. Tüm ustalara, mucitlere ve zanaatkarlara ajan denir.

Amil Arapça ne demek?

Arapça kökenli bir kelime olan Amil kelimesi “deed” kelimesinden türemiştir. Deed, yapılan iş, davranış ve meydana gelen olay anlamına gelir. “Amil” kelimesinin sözlük anlamı bir şeyi yapan ve uygulayan kişidir. Osmanlı döneminde vergi toplamakla görevli yüksek rütbeli memurlara Amil unvanı verilirdi.

Emlâh ne demek?

Muhammed. (ﺍﻣﻼﺡ) i. (Ar. milḥ “tuz”un çoğul hali emlāḥ) tuzlar.

Amil isminin anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre Amil isminin anlamı; 1. İsteyen, amacı olan. 2. Etken, etken, sebep, etken.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir