Atakum’un neyi meşhur?
Atakum yeni bir ilçe olduğundan geleneksel ilçe mutfağından bahsetmek zor olsa da ilçede uzun süredir yerleşenler, közlenmiş mercanköşk, kızılcık reçeli ve kuşburnu reçelinin sıklıkla yapıldığını söylüyor.
Samsun Atakum’da neler var?
Atakum’da gezilecek çok güzel yerler: Atakum Sahil Yolu. … Çobanlı Halk İskelesi. … Çakırlar Korusu. … Atakum Belediyesi Seyir Tesisleri. … Atakum’da günübirlik gezilecek yerler. … Anıt Mezar … Gazi Müzesi. … Kurtuluş Yolu.Diğer makaleler…
Atakum nasıl bir yer?
Atakum; 20 kilometrelik sahil şeridi, ormanları ve huzur veren doğal güzellikleriyle, Samsun ilinin yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği ilçelerinden biridir. Atakum çevresinde yürüyüş yaparken durup dinlenebileceğiniz veya piknik yapabileceğiniz doğal güzellikler arasında Atakum Kent Ormanı ve OMÜ Göleti yer almaktadır.
Atakum sahili temiz mi?
Omtel Plajı, Atakum Uzun bir sahil şeridine sahip olan plaj, temiz ve masmavi deniziyle her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin tercihi olmaktadır.
Samsun’un en meşhur yemeği nedir?
Bafra pidesi, Samsun’un meşhur yemekleri listesinde ilk sıralarda yer alan lezzetlerden biridir. Öte yandan Samsun’un mutfak kültüründe de oldukça önemli bir yere sahiptir. Şehrin Bafra ilçesiyle özdeşleşen bu pidenin en önemli özelliği ise kapalı olması ve genellikle kıyma içermesidir.
Samsun’da nereler gezilmeli?
Samsun Gezilecek YerlerBandırma Vapur Müzesi.VezirköprüGazi Müzesi.Onur AnıtıBafra.Amisos Tepesi.Şahinkaya Kanyonu Tabiat ParkıAmazon Adası, Batı Parkı.Diğer yazılar…
Atakum merkez mi?
İlkadım ve Canik ile birlikte üç merkez ilçeden biri olan Atakum’un nüfusu 2018 yılı itibarıyla 202’dir.
Atakum Plajı nerededir?
ATAKUM-İNCESU PLAJI Atakum, Samsun-Sinop karayolu üzerinde, şehir merkezine 5 km uzaklıkta başlar. Denizi sığdır ve geniş bir kum plajı vardır. Eski adı Matasyon’dur.
Samsuna gidince ne yapılır?
Samsun’da gezilecek güzel yerler: Havza Atatürk Evi Müzesi (Mustafa Kemal Paşa’nın Havza Karargâhı)… Asarkale ve Kaya Mezarları… Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti. … Çarşamba Tarihi Köprüsü … Çarşamba Bedesteni. … Çakırlar Korusu. … Gazi Müzesi. … Bafra Müzesi.
Atakum hangi ilçeye bağlıdır?
Atakum, Samsun’un merkez ilçesidir. Atakum, 43 yeni ilçe öngören yasa tasarısı çerçevesinde ilçe olmuştur. Samsun-Sinop karayolundan başlar, şehir merkezine 5 km uzaklıktadır.
Atakum ne kadar büyük?
Atakum, Türkiye’de Samsun ilinin bir ilçesi ve belediyesidir. Alanı 351 km2’dir ve nüfusu 242.171’dir (2022). Atakum, başkent Samsun’un batısında büyük ölçüde orta sınıf bir banliyö belediyesidir ve daha uzak bir banliyö olan Ondokuzmayıs, Türkiye’de Samsun ilinin bir ilçesi ve belediyesidir. Alanı 351 km2’dir ve nüfusu 242’dir.
Atakum eskiden nereye bağlıydı?
1420 yılından itibaren Samsun ve Atakum çevresi Osmanlı yönetiminin eline geçti. Samsun ve çevresi, Rumca adıyla bilinen Sivas eyaletine bağlı Amasya Sancağı’na bağlı bir kaza olarak anılırken, o dönemin resmi belgelerinde Canik adıyla geçmektedir.
Atakum sahilde alkol yasak mı?
Samsun Valiliği kararıyla halka açık denizler, sahil bölgeleri vb. yerlerde bazı yerlerde alkol tüketimi yasaklandı. #samsun #alkol #atakumplajı #atakum.
Samsunda en iyi nerede denize girilir?
Samsun, İlkadım Sahil Yolu, Atakum Plajı, Miliç Plajı, Omtel Plajı, Körfez Sahili, Nazar Plajı, İnci Plajı, Fener Plajı, Çatalçam Plajı, İncesu Plajı ve Sahil Plajı gibi muhteşem plajlarıyla unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor. İşte Samsun’da denize girilebilecek yerler: Fener Plajı, İnci Plajı
Samsun yaşanır mı?
Samsun, her kesimden insan için yaşanabilir bir şehirdir. Uygun yaşam maliyetleri, iyi gelişmiş bir altyapı ve çok çeşitli sosyal olanaklarla şehir, yaşamak için çekici bir yer sunmaktadır.
Samsun’un neyi meşhur hediyelik?
Hediyelik tatlı atıştırmalık olarak; Bafra Kaymaklı Lokum, Bafra Nokulu, Çarşamba Kıvratması, İncir, Deveci Armudu ve Şeftali’den seçim yapabilirsiniz. Hediyelik olarak; çeşitli ahşap oyuncaklar, Atatürk Heykeli, Bandırma Vapur Maketi, Çarşamba Şapkası ve Şimşir Kaşık gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz.
Samsun’un neyi meşhur tatlı?
İşte Samsun’un yöresel tatlıları: Atom Tatlısı, Bafra Nokul Tatlısı, Kıvratma Tatlısı, Bafra Dondurması, Samsun Katmeri.
Samsun’un neyi meşhur tarihi?
Samsun’da gezilecek tarihi yapılar ve turistik yerlerden bazıları şunlardır: Asarkale ve Kaya Mezarları, Bafra Müzesi, Gazi Müzesi, Çetinkaya Köprüsü, Batık Minare, Tarihi Çarşamba Köprüsü, Çarşamba Bedesteni, Tarihi Çarşamba Evi, Havza Atatürk Evi Müzesi, Kevser Camisi ve Merzifon Saat Kulesi.
Atakum ismi nereden gelir?
Atakum bölgesi, ilçenin merkez ilçesinin sınırları içerisinde temsil edilmektedir. 20. yüzyılın başlarında Atakum’un, ünlü bir tütün tüccarı ve üreticisi olan Matossian adlı bir Ermeni’ye ait olduğu bilinmektedir. Halk arasında “Matossian Bahçeleri” olarak bilinen Atakum, daha sonra Matosyon ismine dönüşmüştür.