Kestane ağacı çok su ister mi?
Toprak nemi sulama ile sürekli olarak sağlanmalıdır. Su kıtlığı durumunda, eğimlere banklar inşa edilerek ve toprak malçla örtülerek toprak nemi sağlanmalıdır. wwwwww Eğitim ve budama: En uygun form tepe dal eğitim sistemidir. Fidelerde, uç daldan hafif bir uç çıkarılır ve 4-5 eşit aralıklı yan dal bırakılır.
Kestane ağacı hangi iklimi sever?
Ilıman iklim meyve ağacı olan kestane, nemli ve ılıman alanları sever. Kışın yapraklarını döker ve uykuda kalır. Uykuda olduğu dönemde -35 °C kadar düşük sıcaklıklara dayanabildiği bilinmektedir.
Kestane ağacı kaç senede verim verir?
Kestane ağacı kayalık yamaçları ve kumlu toprakları tercih eder. Kireçli topraklarda yetişmez. Aşılamadan 5 yıl sonra meyve vermeye başlar ve 50-60 yıl sonra en yüksek verime ulaşır.
1 dönüm araziye kaç kestane ağacı dikilir?
Bir dekarda kaç tane kestane ağacı yetiştirilebilir? Kestane bitkileriyle bahçecilik, kare, dikdörtgen ve üçgen dikim sistemlerini içerir. Genellikle, 6×8 metrelik bir dikim mesafesiyle dikim yaparsanız, dekar başına ortalama 25 fidan dikebilirsiniz.
Kestane ağacı nereye dikilir?
Kestane ağaçları çoğunlukla kayalık yamaçlarda veya kumlu topraklarda yetişir. Kestane ağacı kireçli toprakları sevmez. Bursa’da yetişen kestaneler ülkemizde çok ünlüdür.
1 kestane ağacı kaç kilo meyve verir?
Ortalama olarak, tam yetişkin bir kestane ağacı yılda 50 ila 200 kilogram arasında meyve üretebilir.
Kestane kaç metre arayla dikilir?
Büyüme sonrası sıra arası 70×80 cm, sıra arası 30 cm’dir. Katlama yapılmadan ekilen tohumların çimlenme oranını artırmak için 8-10 cm derinliğe harçlı toprağa ekilir ve tohumların üzeri 1 kısım harçlı toprak ve 1 kısım yanmış toprakla örtülerek çiftlik gübresi kullanılır.
Kestane fidanı kaç para?
Fide, Hacı Ömer Tüplü Aşılı Kestane Fidesi, 2 Yaşında, 90-110 cm Boy, Fide Tüpü ile En İyi Karşılaştırma, Hacı Ömer, Aşılı Kestane Fidesi, 2 Yaşında, 90-110 cm Boy, Berke Fidancılık, 5 Yaşında, Saksıda Bodur Zeytin Fidesi (Gemlik), Fiyatı 389,00 TL415,00 TLYorumlar3 ,82,8SatıcıAnka BahçeMyTropical MarketOption-Scuba
En iyi kestane hangi ilde yetişir?
Kestane üretimi ve tüketimi Kestaneler çoğunlukla Türkiye’nin Aydın ilinde yetiştirilir. Ege bölgesi, toplam üretimin yaklaşık %70’ini oluşturarak ilk sırada yer alır. Aydın’dan sonra kestane yetiştiriciliğinde öne çıkan iller İzmir, Kastamonu ve Sinop’tur.
Aşısız kestane meyve verir mi?
Aşırı yağmur mantar hastalığı nedeniyle yaprakların dökülmesine neden olur. Aşılanmamıştır, aşılama yapılabilir. Meyve verimi verir ancak meyveleri küçüktür ve soyulması kolay değildir.
Kestane ağacı erkek dişi nasıl anlaşılır?
Dişi çiçekler püsküllerin alt kısmında, erkek çiçekler ise üst kısmında bulunur. Erkek çiçekler püskül ekseninde kümeler halinde düzenlenmiştir. Her küme 3 katmanda 6 brakte ile çevrilidir. Her erkek çiçek 6 parçalı taç yapraklarla çevrilidir.
Kestane ağacına hangi gübre atılır?
Kestane ağaçları için en uygun gübreler organik gübreler veya solucan gübresidir.
Kestane ağacı suyu sever mi?
Kestane ağaçlarının su ihtiyaçları karşılanırken, çok yağış alan bölgelerde bulunuyorlarsa ek su verilmesine gerek yoktur. Kestane ağaçları düzenli, ancak aşırı olmayan yağış alan bölgelerde bulunmalıdır.
1000 m2’ye kaç ağaç dikilir?
1000 metrekare / 36 metrekare = 27-28 ağaç / dekar. 7×7 metrekare dikkate alındığında her bir bitkinin yaşam alanı 49 metrekare olarak hesaplanır. 1000 / 49 = 20-21 ağaç hesaplanır. Dikdörtgen dikim: Bir tarafı dar, diğer tarafı geniştir.
Kestane yetiştiriciliği karlı mı?
Kestane yetiştiriciliği uygun koşullar altında oldukça karlı olabilir. Kestaneler birçok alanda, özellikle tatlı yapımında, odun olarak ve doğrudan tüketim için kullanılır.
Kestane ne sıklıkla sulanır?
Toprağın nem oranına bağlı olarak, kestane ağaçlarını dikimin ilk yılında ortalama 2-3 kez sulamalısınız. Sonraki yıllarda sulamadan kaçınılmalıdır.
Kestane susuz yetişir mi?
Kestane, yıllık toplam yağış miktarı 600–1200 mm olan yerlerde su olmadan da yetişebilir. Bu nedenle kestane yetiştiriciliği için yağış önemlidir.
Kestane ağacı nasıl sulanır?
Kuraklığa karşı hassastır. Özellikle sonbahar mevsimi çok kurak geçerse dikenli meyve kabuğu çatlamayı bırakır. Bu nedenle kurak ve sıcak yıllarda ağaçların Temmuz-Ağustos-Eylül aylarında sulanması gerekir ki ürün kalitesi ve verimi artsın. Dikimin ilk yılında fideler toprağın nem oranına bağlı olarak 2-3 kez sulanır.
Kestane ağacı neden kurur?
Kestane ağaçlarının kuruması birçok etkenden kaynaklanabilir. 400-500 yaşında kestane ağaçları olduğu bilinmektedir. Ancak bazı ağaçlar bu işleme dayanıklı değildir. Birçok hastalık, vitamin ve mineral eksikliği ve kestane dal kanseri gibi birçok sorun ağacın kurumasına neden olabilir.