İçeriğe geç

Kızamık ve kızamıkçık arasındaki fark nedir

Kızamık ve Kızamıkçık Arasındaki Fark Nedir?

Kızamık ve kızamıkçık, enfeksiyon hastalıkları olarak sıklıkla karıştırılır. Ancak, ikisi arasında önemli farklar vardır. Kızamık, insanların çoğu zaman çocukluk döneminde gözlemlediği hafif ve klasik bir hastalıktır. Kızamıkçık, insanların ergenlik döneminde veya yetişkinlik döneminde gözlemlediği daha ciddi bir hastalıktır. İki hastalık arasındaki bu fark nedeniyle, özellikle çocukluk çağındaki çocuklar için kızamık aşısı önemli bir koruyucu önlem olarak kabul edilir.

Kızamık

Kızamık, enfeksiyon hastalığı olarak tanımlanır ve en sık küçük çocukları etkileyen bir hastalıktır. Kızamık, viral bir hastalık olduğundan, antibiyotiklerle tedavi edilemez. Genellikle solunum yoluyla bulaşır ve bulaşık hastalıklar arasında sayılır.

Kızamık, kızarık beyaz kaşıntılı döküntüler ile kendini gösterir. Hastalık, genellikle hafif semptomlarla ortaya çıkarken, bazı çocukların ağır semptomlar göstermesi olasıdır. Kızamık, sıcaklık, öksürük, kuru öksürük, göz yaşarması veya burun akıntısı gibi semptomlarla ortaya çıkabilir.

Kızamıkçık

Kızamıkçık, kızamık virusunun bir türüdür. Kızamıkçık, aynı şekilde solunum yoluyla bulaşık olan ve viral bir hastalık olan kızamık gibi viral bir hastalıktır. Ancak, kızamıkçık çok daha ciddi bir hastalıktır.

Kızamıkçık, şiddetli semptomlar ile kendini gösterir. Semptomlar, kızamık ile benzerdir, ancak daha şiddetlidir. Örneğin, sıcaklık, öksürük, kuru öksürük, göz yaşarması veya burun akıntısı gibi semptomlar gösterir. Ayrıca, kızamıkçıkta boğaz ağrısı, baş ağrısı, hafif ishal, kas ağrısı ve hatta merkezi sinir sistemini etkileyen komplikasyonlar oluşabilir.

Kızamık ve kızamıkçık arasındaki farkı anlamak ve bunu önlemek için, kızamık aşısı önemlidir. Kızamık aşısı, çocukluk çağındaki çocuklara kızamık ve kızamıkçık enfeksiyonunun önüne geçmek için tavsiye edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Liseli Escort